EDS implementeert nieuw planningsysteem voor Brussels Airlines vluchten

maandag 24 september 2007

Mechelen, 24 september 2007 – EDS kondigt de succesvolle implementatie aan van een nieuw planning- en slotbeheersysteem voor Brussels Airlines vluchten.

In maart van dit jaar fusioneerden SN Brussels Airlines en Virgin Express tot Brussels Airlines. Onmiddellijk na de fusie besloten zij om voor de gecombineerde vloot het planning- en slotbeheersysteem van beide maatschappijen om te vormen tot één systeem. Na een grondige marktevaluatie en benchmarkingoefening, koos Brussels Airlines voor ‘EDS Flight Planning’, met de slotbeheer module, als hun toekomstige systeem voor het plannen van vluchten.

 

“We hadden reeds een uitstekende werkrelatie met EDS,” zegt Thibault Demoulin, vice president bij Brussels Airlines Flight Operations. “ EDS biedt professionele ondersteuning aan een aanvaardbare prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het bedrijf ook tegemoetkomt aan onze voornaamste eisen met betrekking tot planningsystemen.” 

 

“Brussels Airlines staat voor flexibiliteit, stiptheid, betrouwbaarheid, uitstekende service en gegarandeerde goedkope vluchten”, zegt Pierre Klatt, hoofd van EDS' EMEA Transportation industry group. “Door gebruik te maken van ‘EDS Flight Planning Services’ zal Brussels Airlines haar vliegtuigcapaciteit optimaal benutten, de productiviteit verhogen, operationele kosten drukken en het brandstofverbruik tot een minimum beperken.” 

 

“Deze implementatie is een mijlpaal voor EDS en het bestendigt onze groei in de luchtvaartsector.” aldus Eric Harte die aan het hoofd staat van de EDS Air Services Industry Group. “EDS streeft continu naar de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen en infrastructuren om luchtvaartmaatschappijen en transportbedrijven te helpen competitief te blijven in een uiterst begrensde markt.”  

 

‘EDS Flight Planning Services’ maakt het mogelijk om op een kostefficiënte en eenvoudige manier vliegroutes, snelheid, brandstofverbruik en vluchtplannen te berekenen en te optimaliseren. Door één druk op de knop berekent het geavanceerde systeem het operationele vluchtplan, rekening houdend met onder andere weersomstandigheden, navigatiegegevens en luchthavenbeperkingen.

 

EDS heeft meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van vluchtplanning en is de grootste airline IT-dienstverlener ter wereld.