Blurb start verzending boeken vanuit Nederland

maandag 6 augustus 2007


Online uitgeefdienst breidt dienstverlening verder uit naar twaalf landen

San Francisco, 6 augustus 2007 – Blurb, de online uitgeefdienst voor consumenten, gaat zijn boeken voor Europese klanten per direct verzenden vanuit Nederland. In juni kondigde Blurb al een partnerschap aan met een drukker in Nederland. Vanaf nu start ook de daadwerkelijke verzending van deze boeken. Hierdoor dalen de verzendkosten voor Europese gebruikers aanzienlijk.

Europese klanten van Blurb kunnen nu op de site de prijzen in Engelse ponden en in euro's bekijken. Andere valuta volgen in een later stadium. Om de internationale Blurb-gemeenschap nog beter van dienst te zijn, geeft Blurb nu ook de afmetingen van zijn boeken in centimeters weer. Dit maakt het voor Blurb-gebruikers die het metrisch-systeem gewend zijn, makkelijk te bepalen welke afmetingen en lay-out hun boek moet hebben.

Verder heeft Blurb zijn diensten uitgebreid naar twaalf nieuwe landen: Argentinië, Brazilië, India, Israël, Maleisië, Mexico, de Filippijnen, Rusland, Singapore, Taiwan, Thailand en de Oekraïne. Ook gebruikers in deze landen kunnen nu boeken van professionele kwaliteit samenstellen, delen, en verkopen. Na bestelling, worden de boeken binnen zeven tot tien werkdagen afgeleverd.

Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb: "Blurb's internationale klantendatabase groeit snel, dus we doen er alles aan om er voor te zorgen dat mensen hun boeken zo snel en zo goedkoop mogelijk toegezonden krijgen. Een boek maken moet volgens ons eenvoudig en betaalbaar voor iedereen zijn. Door deze verbetering kunnen meer mensen overal ter wereld een boek maken en zowel online als offline met elkaar delen, Dit is voor mij de essentie van online uitgeven voor consumenten."

Hoe te gebruiken?
Om een boek via Blurb samen te stellen en te laten drukken, moeten gebruikers eerst de Blurb BookSmart-software downloaden van de website. Deze BookSmart-software is gratis en beschikbaar voor een Mac en een PC. Verder biedt Blurb een ruime keuze aan verschillende boek lay-outs, ontworpen door professionele boekontwerpers. Met de software kan iedereen voor een aantrekkelijke prijs boeken samenstellen, delen en verkopen van de kwaliteit zoals je ze in de boekwinkel aantreft.