HTC Shift zet nieuwe standaard voor mobile computing

dinsdag 27 maart 2007

Compact design gecombineerd met optimale functionaliteit en connectiviteit

Utrecht, 27 maart 2007 – HTC, producent van de succesvolle Qtek smartphones en wereldwijd de grootste leverancier van op Windows Mobile-gebaseerde toestellen,
kondigt vandaag op de CTIA Wireless (Cellular Telecommunications & Internet Association) een uitbreiding aan van zijn productportfolio. De HTC Shift combineert de kracht van Windows Vista met een QWERTY-toetsenbord en 3G-connectiviteit.

Met de functionaliteit en het compacte design van het nieuwe toestel zet HTC een nieuwe standaard voor mobile computing. Het inleveren van productiviteit voor mobiliteit behoort hiermee tot het verleden. De HTC Shift biedt alle functionaliteit en connectiviteit die een professional onderweg nodig heeft en combineert dit met een strak ontwerp.

De HTC Shift is nog compacter dan de kleinste laptop die momenteel op de markt beschikbaar is. Het apparaat is uitgerust met Windows Vista Business, een 7-inch breedbeeld touch display en een 30-gigabyte harde schijf. De HTC Shift biedt optimale connectiviteit met tri-band UMTS/HSDPA, quad-band GSM/GPRS/EDGE, bluetooth 2.0 en Wi-Fi. Daarnaast heeft het Windows Media Player 11 om eenvoudig toegang te bieden tot muziek, video's en foto's. De HTC Shift is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar.

"In februari van dit jaar hebben we de HTC Advantage geïntroduceerd en we merken dat er veel vraag is naar dit soort mobiele oplossingen", zegt Mark Moons, Country Manager Benelux van HTC. "We bieden onze klanten de keuze hoe zij willen werken en communiceren. HTC doet hetzelfde voor mobile computing als wat het eerder voor smartphones heeft gedaan; het toevoegen van functionaliteit en geavanceerde connectiviteit in compacte en innovatieve ontwerpen."

"De HTC Shift combineert de kracht van Windows Vista met geavanceerde connectiviteit in een gestroomlijnd design", vertelt Bill Mitchell, corporate vice president van Microsoft's Windows Mobile Platforms Division. "HTC en Microsoft brengen al jaren innovatieve smartphones, het is mooi om te zien dat deze ervaring en innovatiekracht nu wordt gebruikt voor mobiele computers."