Sony wint Sustainable Energy Europe Award van de Europese Commissie

vrijdag 16 februari 2007



Badhoevedorp, 16 februari 2007 - Sony Environmental Affairs Europe heeft een Sustainable Energy Europe Award gewonnen. Het is de eerste keer dat de Europese Commissie deze prestigieuze prijs toekent aan een producent van consumentenelektronica.

De Sustainable Energy Europe-campagne van de Europese Commissie is gericht op het vergroten van publieksbewustzijn en het stimuleren van het gebruik van duurzame energie in Europa. De campagne moet bijdragen aan de verwezenlijking van de EU-doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energiebronnen, energiezuinigheid, schoon transport en alternatieve brandstoffen.

"De toekenning van de Sustainable Energy Europe Awards is een integraal onderdeel van de Sustainable Energy Europe-campagne", aldus Andris Piebalgs, de Europese Commissaris voor Energie. "De Awards moeten de aandacht vestigen op de beste projecten en de Sustainable Energy Partners die de meeste lof en erkenning verdienen."

De Europese Commissie beloonde Sony voor zijn vrijwillige bijdrage aan energiezuinigheid. Sony was genomineerd voor zijn uitstekende resultaten bij het maximaliseren van de energiezuinigheid van zijn producten, met name de BRAVIA lcd-televisies. Het stroomverbruik in stand-by van alle Sony BRAVIA-televisies is minder dan 1 watt, terwijl 30 modellen in stand-by een verbruik bieden van slechts 0,3 watt - ruim onder het marktgemiddelde.

Uit een totaal van 133 geregistreerde projecten koos een door de Commissie aangestelde onafhankelijke commissie een awardwinnaar in elk van de vier categorieën - Awareness Raiser, Corporate Commitment, Public-Private Partnership en Sustainable Community.

"We zijn zeer vereerd dat de Europese Commissie ons met de toekenning van de Sustainable Energy Award in de categorie Corporate Commitment beloont voor onze voortdurende inspanningen voor vergroting van de eco-efficiëntie van onze producten", aldus Serge Foucher, Executive Vice President van Sony Europe. "Sony begrijpt het belang van het behoud van onze natuurlijke omgeving voor toekomstige generaties en streeft daarom naar een combinatie van voortdurende innovatie en milieuvriendelijke werkmethoden."