Magirus distributeur van Nokia Intellisync Mobile Suite in de Benelux

vrijdag 13 oktober 2006

´s Hertogenbosch, 12 oktober 2006 – Security- en storage-distributeur Magirus, het voormalige Allasso, neemt de Nokia Intellisync Mobile Suite op in zijn portfolio. Het bedrijf is door Nokia geautoriseerd om Intellisync-producten en support diensten aan te bieden in heel Europa, waaronder de Benelux. Met deze overeenkomst wordt het huidige contract met Nokia verder uitgebreid.

Nokia Intellisync Mobile Suite
De Nokia Intellisync Mobile Suite is een suite die bestaat uit vier onderdelen. Samen maken deze een kostenefficiënte, gebruiksvriendelijke manier van mobiel werken mogelijk. Intellisync Wireless push e-mail vormt de hoofdmoot van de Intellisync Mobile Suite. Intellisync e-mail is een draadloze e-mail oplossing voor middengrote tot grote bedrijven. Het verbindt een brede reeks mobiele apparaten met populaire e-mailservers. Hierdoor kunnen mobiele werkers en andere gebruikers makkelijk bij hun e-mail, kalender, contacten en notities, waar ze ook zijn. De Suite is een modulair systeem en is uitbreidbaar met onder andere Intellisync Device Management, Intellisync File Sync- en Intellisync Database Sync.

“Zeer belangrijk voor een oplossing, waarbij grotere aantallen toestellen en gebruikers worden voorzien van toegang tot het netwerk, is beheer en beveiliging. De manier van beheer is zeer volledig verwerkt in Intellisync Device Management. Dit maakt het verschil met andere mobility oplossingen,” zegt Toine Lueb, Product Manager Nokia bij Magirus Benelux.

Het platform is flexibel en schaalbaar. Het kan ingezet worden met bijna alle voorkomende groupware-platformen zoals Microsoft Exchange, Lotus Domino, Novell Groupwise en alle IMAP/POP3 e-mail-systemen. Aan de client-zijde werkt de oplossing met bijna alle client operating systemen, waaronder Palm OS, Pocket PC 2003, Windows Mobile, RIM BlackBerry, Smartphone, Symbian Series 60, 80, Symbian UIQ en WinCE Standard. Maar ook werkt het systeem vanaf iedere, willekeurige PC, zoals bijvoorbeeld in een internetcafé.

Beveiliging
De software voor de Intellisync Mobile Suite van Nokia wordt geïnstalleerd op een server die geplaatst wordt tussen de mailserver en de firewall in het netwerk. Hierdoor houdt de gebruiker controle over de eigen data en kunnen bijvoorbeeld spam en virussen verwijderd worden voordat ze de mobiele gebruiker bereiken.

Eduard Meelhuysen, Managing Director Magirus Benelux: “De Nokia Intellisync Mobile Suite biedt veel voordelen voor onze klanten. Niet alleen is het een platform-, client-, netwerk- en provider onafhankelijk systeem, ook is het zeer veilig. De suite biedt uitgebreid centraal beheer en veilige end-to-end encryptie (AES, SSL of 3DES). Het dataverkeer wordt bovendien volledig versleuteld van het mobiele apparaat tot en met de server en vice versa.”

Infosecurity.nl:
Magirus Nederland biedt resellers een gratis 30 dagen testversie van Nokia Intellisync, om de eenvoud van Intellisync Mobile Suite te kunnen ervaren. Tijdens de Infosecurity wordt ook persoonlijke uitleg gegeven door de productmanagers op de stand van Magirus (B.084).

Voor meer informatie over de Intellisync-oplossingen zie: http://www.nokia.com/A4164024.