Whizpr doet PR voor Hanze Institute of Technology

donderdag 16 oktober 2008

Nieuwe opleiding sensortechnologie gestart

 

Wageningen/Assen, 16 oktober 2008 – Hanze Institute of Technology (HIT) heeft Whizpr gekozen om via gerichte PR-activiteiten meer bekendheid te geven aan deze nieuwe HBO-opleiding. De PR richt zich daarbij zowel op potentiële studenten - in binnen- en buitenland - als ook op het bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheid.

 

HIT is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Het instituut biedt een vierjarige internationale bacheloropleiding Advanced Sensor Applications, die zich richt op disciplines als infrastructuur, energie, gezondheidszorg, landbouw en consumentenproducten. Het HIT stelt zich tot doel vernieuwend toegepast onderzoek te verrichten voor onderwijs en bedrijfsleven. De eerste veertien studenten zijn 1 september van start gegaan.

 

Petra de Rijke, Dean (directeur) van het Hanze Institute of Technology: “HIT is een hoogwaardig instituut en biedt een uniek onderwijsprogramma in Nederland. Wij bieden iedereen die zich met sensortechnologie bezighoudt een broedplaats waar educatie en toegepast onderzoek gecombineerd worden met ondernemerschap. Wij vertrouwen erop dat Whizpr onze naamsbekendheid onder de verschillende doelgroepen zal weten te vergroten.”

 

HIT werkt samen met partners als ASTRON, IDL Sensor Solutions, Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM/Shell), Sensor Universe, Sun Microsystems, TNO, de Gemeente Assen en de provincie Drenthe. Ook is samenwerking geïnitieerd met de universiteiten van Edinburgh en Berkely.