Sun Microsystems helpt startende bedrijven

donderdag 23 oktober 2008

Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA) geeft startende bedrijven in BeLux nu ook de gelegenheid deel te nemen aan het succesvolle Sun Startups Essentials (SSE) en het BIT* Angelship programma. Het SSE programma geeft beginnende bedrijven een complete, onderling afgestemde IT-infrastructuur, op basis van Sun hardware, software, storage en diensten tegen zeer gereduceerde tarieven.


"Sun weet dat startups te maken hebben met een reeks van uitdagingen. Het is niet eenvoudig om tegelijkertijd zowel een product te ontwikkelen, de financiering te regelen, klanten te winnen en te groeien tot een succesvolle onderneming," zegt Paul De Decker, Managing Director Sun Microsystems BeLux.
"Met ons Sun Startup Essentials programma willen we gekwalificeerde startups ondersteunen met de meest schaalbare, betrouwbare en geavanceerde infrastructuur en software, om het hen zo makkelijker te maken hun zakelijke doelstellingen te realiseren met een optimaal gebruik van financiële middelen."

Deelnemers aan het Sun Startup Essentials programma krijgen tegen speciale voorwaarden de beschikking over een brede reeks producten en diensten, waaronder Sun Fire servers met CoolThreads technologie en Opteron- en Intel-gebaseerde servers. Technisch advies en alle open source software van Sun is vrij beschikbaar. 

BIT Angelship programma 
Het BIT Angelship programma gaat nog een stap verder en helpt jonge bedrijven bij hun business planning. Via dit initiatief hebben de deelnemende bedrijven ook toegang tot senior business managers, die het potentieel en groeimogelijkheden van het business plan helpen evalueren. Potentiële partners worden betrokken om zo de groei te versnellen. Zowel lange – als korte termijn samenwerking kan besproken worden.

Voorwaarden 
Om deel te kunnen nemen aan het BIT Angelship programma en het Sun Startup Essentials programma, moet een bedrijf gevestigd zijn in BeLux, minder dan zes jaar bestaan en minder dan 150 werknemers tellen. Aanmelden kan op www.sun.be/startup, www.sun.lu/startup. Hier vindt u ook meer informatie.