Datacentersoftware APC beheert producten van verschillende leveranciers

dinsdag 14 oktober 2008

Nieuwe managementsuite biedt zicht op infrastructuur ongeacht merk van producten

Vianen, 14 oktober 2008 - APC, leverancier van kritische stroom- en koelvoorzieningen, introduceert een nieuwe versie van de APC InfraStruXure Central, Capacity Manager en Change Manager software. Met deze suite is het ontwerp, de aansturing van processen en de monitoring van de fysieke infrastructuur in datacenters te beheren. Het maakt daarbij het niet uit of het producten van APC of een andere leverancier zijn. Hierdoor is er volledig inzicht in en uitgebreide controle over elektriciteit, koeling, fysieke ruimte en beveiliging.

APC's InfraStruXure Central ondersteunt voor het eerst fysieke infrastructurele apparatuur van verschillende leveranciers. Indien er toch nog niet-ondersteunde apparatuur is, dan is met behulp van de software een formeel goedkeuringstraject te doorlopen om deze ondersteuning alsnog te realiseren. Door de brede ondersteuning hebben beheerders niet langer verschillende toepassingen nodig om de beschikbaarheid van IT-systemen te waarborgen.

De module Change Manager biedt voorraadbeheer- en workflow-tools om een helder overzicht te krijgen van de aanwezige IT- en fysieke apparatuur in het datacenter. In combinatie met de Capacity Manager kunnen beheerders eenvoudig voorspellende simulaties en modellen van de datacenteromgeving maken. Door deze 'what if'-scenarios te evalueren, is in te spelen op mogelijke problemen voordat ze daadwerkelijk plaatsvinden.

"Om het maximale uit je datacenter te halen, terwijl je zo efficiënt mogelijk met de energie omgaat, heb je nauwkeurige, up-to-date informatie nodig. Doordat deze nieuwe managementsuite alle benodigde gegevens, ongeacht het merk van de gebruikte apparatuur, real-time en op één centrale plaats aanbiedt, kunnen beheerders snel beslissingen nemen op basis van feiten in plaats van aannames", aldus Paul Ike, country general manager APC Nederland.

Prijs en beschikbaarheid
InfraStruXure Central is verkrijgbaar op drie prijsniveaus elk met een bepaalde schaalbaarheid. Alle toepassingen worden samen geleverd met Change Manager en Capacity Manager, die geactiveerd kunnen worden door middel van aan te schaffen licentiecodes. APC biedt daarnaast verschillende diensten rondom de suite zoals installatie, uitrol, configuratie en advies. Bovendien worden er speciale trainingen gegeven.

Specificaties
De nieuwe APC datacenter managementsuite heeft de volgende nieuwe of verbeterde specificaties:
-Schaalbaar tot 4025 onderdelen – op zowel open of gesloten netwerk
-Multi-vendor ondersteuning
-Ontwerpsuggesties gebaseerd op best practices uit de industrie
-Adviezen voor het plaatsen van IT-apparatuur
-Uitvoerige uiteenzetting van het energiepad
-Nieuwe aantrekkelijk geprijsd platform op instapniveau
-3-fasen UPS load balancing en analyse
-Nieuwe interface met gebruikersspecifieke grafieken en statistieken
-Verkrijgbaar in tien talen
-Volledige configuratie en firmware-updates voor APC apparatuur
-Optionele bewakingstoepassing voor verbeterde zichtbaarheid in het datacenter