ESET NOD32 antivirus bestellen via interactieve winkelruit

maandag 30 juni 2008

Den Hoorn / Sliedrecht, 30 juni 2008 – De antivirus-software van ESET, NOD32, is als eerste ook te bestellen via een interactieve winkelruit. Capricorn Computerservices, ICT-dienstverlener in het Zuid-Hollandse Den Hoorn, maakt deze primeur mogelijk. Klanten kunnen via een touchscreen op de etalageruit de software bestellen, waarna ze thuis direct aan de slag kunnen.

Geïnteresseerden kunnen ook buiten de openingstijden de software bestellen. Door enkele drukken op het scherm en het intoetsen van een e-mailadres vindt de bestelling plaats. Thuis aangekomen hebben de klanten reeds een mail met download-link ontvangen. Deze tijdelijke versie wordt definitief wanneer de factuur is betaald die Capricorn na enige tijd toestuurt.

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon, de distributeur van de ESET-producten: “In 2006 waren we de eerste die met software uit de muur kwamen bij een videotheek. Nu voegen we wederom een bijzonder verkoopkanaal toe aan de reeds bestaande mogelijkheden. Het vult het gat op tussen een internetwinkel en de winkelstraat. Voor mensen die graag het vertrouwelijke van een traditionele winkel wensen, maar niet vast willen zitten aan openingstijden is dit een uitkomst.”

Techniek
De techniek achter het interactieve scherm is eenvoudig. Op een folie dat aan de binnenzijde van het glas is geplakt, wordt een projectie getoond. Deze kan zowel statisch als interactief zijn. Bij de interactieve variant kan men van buitenaf met de hand op de ruit navigeren door de presentatie, dit is vergelijkbaar met het surfen op een website. Deze interactieve etalage is geleverd door het Delfts softwarebedrijf XAM.