Hippo enige open source-leverancier in Deloitte Technology Fast 50

maandag 20 augustus 2007


Amsterdam, 20 augustus 2007 – Hippo, leverancier van enterprise content management en portal software op basis van open source, is opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50, de verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologie-bedrijven van Nederland.

Hippo is de enige Nederlandse open source-leverancier op de nominatielijst. De selectie voor de Deloitte Technology Fast 50 is gebaseerd op diverse criteria, waaronder het ontwikkelen van eigen technologie en de procentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar. In een later stadium wordt de exacte positie van Hippo op de lijst bepaald.

Als speler van het eerste uur heeft Hippo door de jaren heen, een ijzersterke reputatie binnen de open source-gemeenschap opgebouwd. Hippo maakt open source software bruikbaar voor bedrijven die hoge eisen stellen aan continuïteit en beschikbaarheid door het leveren van support-contracten.

Anno 2007 kunnen nationale en internationale organisaties met producten van Hippo informatie en kennis efficiënt en effectief delen en koppelen. Hippo werkt samen met nationale en internationale partners, waardoor Hippo-producten al succesvol ingezet zijn bij organisaties zoals het ministerie van Financiën, TUI Nederland, VNU Business Media, Philips en ABN-Amro. Er werken ruim 30 man.

Jeroen Verberg, commercieel directeur bij Hippo: "Hippo heeft deze nominatie mede te danken aan de intensieve samenwerking met de ontwikkelaars in de internationale Apache community en de inzet van alle Hippo-medewerkers. De nominatie toont aan dat open source aan een opmars bezig is. Onze omzetgroei laat zien dat open source en een gezond commercieel model hand in hand kunnen gaan."