IBM breidt ondersteuning van Sun's Solaris uit voor X86-systemen

vrijdag 17 augustus 2007

Amersfoort, 17 augustus 2007 – IBM (NYSE: IBM en Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) kondigen aan dat IBM het Solaris besturingssysteem gaat distribueren op zijn X86-gebaseerde IBM System x- en BladeCenter servers.

De overeenkomst is een uitbreiding op de bestaande ondersteuning van IBM's BladeCenter servers op Solaris en laat zien dat Sun en IBM klanten een bredere keuze willen bieden. Klanten van IBM hebben de flexibiliteit om te kiezen uit verschillende besturingssystemen en gebruikers van Solaris kunnen een breed assortiment systemen toepassen. De interoperabiliteit via open standaarden betekent dat klanten eenvoudig nieuwe platformen kunnen aansluiten en hun infrastructuur uitbreiden met behoud van initiële investeringen.

"We zijn verheugd om samen met IBM het Solaris besturingssysteem breed op de markt te brengen. IBM is een logische partner voor Sun", zegt Jonathan Schwartz, president en CEO van Sun Microsystems. "Het gebruik van Solaris blijft toenemen in zowel open source als commerciële omgevingen. Dit wordt gedreven door gebundelde virtualisatie van servers en storage, ondersteuning voor duizenden ISV's, inclusief bijna het gehele software-portfolio van IBM, en de uitstekende prestaties van het platform. Er is dus een duidelijke vraag naar Solaris in de markt."

Klik hier voor het volledige, Engelstalige persbericht.