BIT en IASO Backup Technology introduceren nieuwe diskback-up-diensten

maandag 18 december 2006

Ede, 18 december 2006 – Zakelijk internet service provider BIT introduceert in samenwerking met IASO Backup Technology drie nieuwe disk-back-up-diensten. IASO levert de software die ervoor zorgt dat back-ups sneller en veiliger plaatsvinden. BIT biedt de dienst aan en levert de hardware.

BIT biedt de back-up-dienst aan voor zowel UNIX- als Windows-gebruikers die hun apparatuur in een van de datacenters van BIT hebben ondergebracht. De remote back-up-dienst is voor gebruikers met apparatuur op een andere locatie. Dit kan een fileserver zijn in het eigen netwerk via een DSL-verbinding of notebooks van medewerkers die onderweg zijn en een UMTS-verbinding gebruiken. BIT-dealers kunnen de remote back-up-dienst ook aanbieden als ‘white label’-dienst. Dealers kunnen dan hun eigen logo plaatsen in zowel de cliënt-software als de webpagina, waar klanten kunnen bekijken of hun back-up is gelukt en hoeveel diskruimte hun back-up inneemt.

BIT garandeert optimale beschikbaarheid van de de back-up-data, omdat de opslag van de data – door een storage cluster van Sun – verdeeld is over de twee BIT-datacentra die onderling met een glasvezelring zijn verbonden. De data wordt zo continue gesynchroniseerd. Zo garandeert BIT optimale beschikbaarheid van de data.

Indien er toch een volledig herstel van data nodig is, hebben klanten in het datacenter van BIT bandbreedte genoeg om dit te doen via hun netwerkverbinding. Klanten met onvoldoende bandbreedte kunnen bij calamiteiten de restore uitvoeren in het datacenter van BIT. Bij de back-up-dienst voor UNIX-gebruikers wordt de open source tool Rsync gebruikt en voor Windows wordt gebruik gemaakt van de speciale cliënt software van IASO Backup Technology.

Over IASO Backup software
De IASO Backup software maakt het mogelijk alleen datawijzigingen over het netwerk te versturen. Na de eerste volledige back-up is er dus niet veel bandbreedte nodig om de back-up compleet te houden, terwijl wel volledig herstel mogelijk blijft. De Windows-software van IASO heeft meer voordelen. De software kijkt niet naar gewijzigde bestanden, maar naar gewijzigde blokken op de harddisk. Als een groot bestand maar voor een klein deel wordt gewijzigd, hoeft alleen het gewijzigde deel nog maar verstuurd te worden. Dit scheelt bandbreedte en maakt de back-up sneller. Ook worden bestanden met een zware encryptie versleuteld voor verzending naar de BIT-servers. Veiligheid is zo gegarandeerd zowel voor transport als opslag.