Nieuwe business consultants voor logistiek en maintenance bij Lawson Benelux

maandag 19 mei 2008

Merelbeke, 19 mei 2008 – Lawson, leverancier van bedrijfssoftware voor de midmarket, heeft twee nieuwe business consultants aangeworven. John Broucke voor logistiek en Richard Weijer voor maintenance zullen voortaan klanten adviseren bij het implementeren van nieuwe Lawson M3 oplossingen. 


John Broucke, 47 jaar, startte zijn loopbaan in 1983 bij KPN Nederland als logistieke planner voor de consumentendivisie en groeide later door tot Logistiek Product Manager. Vanaf 1991 tot 1998 was hij actief bij Peek & Cloppenburg als logistief coördinator. Van 1998 tot 2005 werkte John reeds enkele jaren voor Lawson Software om als advisory consultant met specialisatie in procurement en supply chain in een adviserende rol bij belangrijke ERP implementaties betrokken te zijn. Na enkele jaren bij Atos Origin is hij onlangs terug bij Lawson aan de slag gegaan. De ervaring die hij heeft opgedaan bij KPN en Peek & Cloppenburg en zijn IT ervaring laten hem toe om praktijk en theorie te combineren. 

Richard Weijer, 24 jaar, studeerde Technische Bedrijfskunde en kwam tijdens zijn stage van een jaar bij CMS, een consultancy bedrijf, in contact met de implementatie van maintenance software. Werkervaring heeft Richard opgedaan bij Stork Asset Management Solutions als business consultant SAP Plant Maintenance. In die functie was hij verantwoordelijk voor de functionele ondersteuning van het correctief maintenance proces en het technisch en functioneel beheer van een service management tool bij AJS (een klant van Shell). AJS is verantwoordelijk voor de onderhoudswerkzaamheden van de offshore platformen in de Noordzee.

"Met de aanwerving van John halen we heel wat jaren ervaring in huis die ons van pas komen in voor ons één van de belangrijkste sectoren, de logistieke sector. Zijn vroegere werkervaring bij Lawson en de kennis van onze producten en onze markt zijn een bijkomende troef," zegt Jaap Van den Akker, Managing Director Lawson Software Benelux. "We zijn ervan overtuigd dat preventieve maintenance en Enterprise Asset Management onder druk van de dure grondstoffen en hoge onderhoudskosten de komende jaren sterk aan belang zal winnen. Met Richard hebben we hiervoor de juiste man aan boord."