Mitel breidt mobiliteitsportfolio uit met draadloze accessoires voor IP-telefoons

maandag 25 februari 2008

Nieuwegein, 25 februari 2008 - Mitel, leverancier van IP-communicatie-oplossingen, heeft haar IP-telefoons: de Mitel 5330 en 5340 uitgebreid met de Mitel Cordless Handset en de Mitel Cordless Headset. Deze accessoires zorgen voor een grotere mobiliteit rond de werkplek.

De introductie van de draadloze headset en handset voor IP-telefoons zijn een aanvulling op Mitel's mobiele strategie. Het integreert een tweetal bestaande oplossingen: de DECT-technologie en IP-toestellen. De DECT-technologie biedt betere spraakkwaliteit en is minder storingsgevoelig dan bijvoorbeeld Bluetooth. De nieuwe accessoires zijn modulair van opbouw en kunnen direct gekoppeld worden aan een bestaande IP-telefoon. Het vormt hiermee een uitbreiding van het toestel en geen vervanging. Dit zorgt ervoor dat losse DECT-toestellen overbodig worden.

Door de koppeling met de draadloze accessoires wordt een vast toestel nu een gecombineerd vast/mobiel toestel. Daarbij blijven de bestaande functies van de vaste telefoon van toepassing. Ook is op de display van de IP-telefoon onder meer te zien hoe vol de batterij van de draadloze hoorn is. De draadloze hoorn geeft ook een belsignaal en biedt de mogelijkheid het volume aan te passen.

"Medewerkers die een kantoorfunctie hebben missen soms de flexibiliteit en mobiliteit van een gsm", zegt Gijs Borsboom, Country Manager Benelux van Mitel. "Door de draadloze headset en handset bieden we ze nu deze mogelijkheden wel zonder dat ze daarmee aan functionaliteit verliezen. De accessoires kunnen eenvoudig aan het bestaande IP-toestel gekoppeld worden en zijn daarna direct te gebruiken."

Prijs en beschikbaarheid
De Mitel Cordless Handset en Headset zijn alleen beschikbaar voor de Mitel 5330 en de 5340 IP Phones. De Mitel Cordless Handset en DECT module kost € 220,- (exclusief BTW) en de Mitel Cordless Headset en DECT module kost € 315,- (exclusief BTW).