Sony introduceert α200 digitale spiegelreflexcamera

maandag 7 januari 2008

Opvolger succesvolle α100 biedt nog meer gebruiksgemak en fotokwaliteit

Badhoevedorp, 7 januari 2008 – De nieuwe α200 (Alpha) digitale spiegelreflexcamera van Sony combineert indrukwekkende fotokwaliteit met gebruiksgemak en geavanceerde mogelijkheden. De 10,2 megapixel sensor en hoge ruisonderdrukking zorgt voor de mooiste foto’s.

De Sony α200 maakt gebruik van dezelfde ruisonderdrukking en beeldverwerkingstechnologie als de professionele α700. De lichtgevoeligheid is ten opzichte van zijn voorganger vergroot tot ISO3200, de hoogste waarde in dit segment, waardoor zelfs in slechte lichtomstandigheden mooie foto’s zijn te maken zonder flits. De hoge ISO ruisonderdrukking zorgt voor een blijvend helder beeld.

Super SteadyShot geschikt voor alle lenzen
De Super SteadyShot beeldstabilisatie in de camera vangt elke kleine handbeweging op en is te combineren met elke α-lens. Dit geldt voor zowel de bijgeleverde 18-70mm en 75-300mm lenzen als voor de macro en standaard objectieven die niet altijd in gestabiliseerde vorm zijn te krijgen. Hiermee zijn onbewogen opnamen met 2,5 tot 3,5 keer langere sluitertijd te maken, waardoor je in situaties waarin je normaal gesproken een statief zou gebruiken nu uit de hand kunt fotograferen.

Gebruiksgemak
Het 2,7 inch Clear Photo LCD-scherm geeft de gemaakte afbeeldingen helder weer. Bovendien worden de camera-instellingen overzichtelijk getoond zodat ook de beginnende fotograaf gemakkelijk aanpassingen kan doorvoeren. Zo is onder andere een RGB-histogram te bekijken dat de kleurbalans van de gemaakte foto weergeeft.

De camera maakt gebruik van een CCD-sensor met antistof-functie. Daarmee is het traditionele risico van stof op de sensor bij het verwisselen van lenzen aanzienlijk verkleind. Naast de α-lenzen zijn ook de KonicaMinolta-objectieven te gebruiken.

Verder is de Autofocus-motor verbeterd, zodat scherpstelling op alle of een of meerdere van de negen AF-punten nu nog sneller en nauwkeuriger gaat.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende scenes, waarvoor de optimale instellingen zijn voorgeprogrammeerd. Daarnaast zijn er acht creatieve stijlen, waarmee zonder verdere instellingen een artistiek tintje aan de foto wordt gegeven.

De krachtige accu maakt ongeveer 750 foto’s voordat hij moet worden opgeladen. De resterende accuduur wordt als percentage op het display getoond. Als optie is een verticale grip verkrijgbaar die plaats biedt aan twee extra accu’s. Bovendien wordt hiermee de camera beter handelbaar wanneer de camera 90 graden wordt gedraaid voor bijvoorbeeld portretfoto’s.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony α200 Digital SLR is vanaf februari 2008 zowel los als in kit-vorm verkrijgbaar. De losse body heeft een adviesprijs van 599 euro. De kit-vorm samen met een 18-70mm lens kost 699 euro. De dubbelkit met een 18-70mm lens en de 75-300mm lens heeft een adviesprijs van 899 euro.