Testen van mobiele content en dienstverlening met Keynote Mobile Device Perspective

vrijdag 15 september 2006

Haarlem, 14 september 2006 – Keynote (NASDAQ: KEYN), internationaal specialist op het gebied van online en mobile business performance, introduceert Keynote Mobile Device Perspective 2.0. Met deze interactieve test- en meetservice kan kwaliteit van mobiele content, zoals games, WAP-sites, streaming video, en diensten als MMS en instant messaging in kaart worden gebracht.

Keynote Mobile Device Perspective is een volledige, hosted oplossing waarmee aanbieders en exploitanten van content, infrastrustructuurbeheerders en producenten van mobiele apparatuur de kwaliteit van hun mobiele diensten en content kunnen analyseren vanuit eindgebruikersperspectief. Keynote Mobile Device Perspective 2.0 meet alledrie de factoren die van belang zijn bij mobiele kwaliteit: de mobiele toestellen, netwerken, en content en diensten.

Gebruikers van Mobile Device Perspective kunnen elk apparaat, gebruikmakend van elk netwerk, op verschillende geografische locaties kiezen en op afstand met behulp van de MyKeynote web portal testen. Ook krijgen zij real-time waarschuwingen en rapportages indien er storingen plaatsvinden of als kwaliteitsstandaarden niet worden gehaald.

Door het inzetten van Keynote’s wereldwijde test- en meetsysteem kunnen bedrijven hun klanten een constant niveau van dienstverlening garanderen. Ook is het mogelijk de eigen prestaties over meerdere netwerken, locaties en apparaten te vergelijken met concurrenten. Applicaties en diensten die onder de nieuwe dienst vallen zijn onder meer: SMS, MMS, WAP, instant messaging en streaming video. Mobile Device Perspective 2.0 ondersteunt ieder mobiel netwerk, waaronder GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA en CDMA(1xRTT, 1xEV-DO).

”We merken bij onze klanten dat er een sterke vraag bestaat naar een test- en meetservice die de mogelijkheid biedt mobiele content op echte telefoons te testen, zonder de tijd en kosten die handmatig testen met zich mee zou brengen”, vertelt Vik Chaudhary, Keynote’s vice president marketing & product management. “Met Keynote Mobile Device Perspective 2.0 komen we aan die vraag tegemoet door onze mobiele test- en meetdiensten uit te breiden met interactieve, functionele testen van mobiele content en diensten op echte telefoons over live netwerken.”

Meer informatie over Keynote’s Mobile Device Perspective is te vinden via: www.keynote.com/mobile.